Monday, October 29, 2012

Susu Ibu dan Supplement

Assalamualaikum...

'Tahniah puan, anda hamil!’…Inilah yang dinanti-nantikan oleh setiap pasangan suami isteri apabila sudah melayari hidup berumahtangga apatah lagi kalau penantian untuk cahayamata itu sudah terlalu lama. Siapa yang tidak gembira untuk menjadi ibu dan ayah kannn. Tak sabar rasanya untuk mendengar tangisan si comel dan mendakapnya.


Apabila dah confirm hamil, mulalah bakal ibu dan ayah excited tentang persiapan untuk menyambut orang baru, bertelagah tentang nama-nama pilihan, mencari-cari hospital terbaik dengan pakej bersalin seperti pakej pelancongan (3 hari 2 malam), menjengah-jengah shopping complex untuk mencari stroller pada harga diskaun (bagi yang berada di KL silap-silap SOGO tu menjadi jengahan wajib setiap minggu), memilih baju untuk yang cantik dan menarik untuk simanja dan mengoogle set bersalin yang effektif. Ye lah kan, semua orang mahukan yang terbaik.

Bercerita tentang terbaik, masih ramai yang percaya dengan susu formula; yelahkan diwar-warkan kaya dengan DHA lah, tiada gula lah, meransang pertumbuhan otak lah…dan berbagai lagi sedangkan SUSU TERBAIK bagi baby datangnya dari ibu itu sendiri.

Susu ibu mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh bayi dalam komposisi  dan suhu yang betul. Ianya juga senang dihadam dan diserap dengan berkesan oleh badan si manja. Susu ibu juga mengandungi antibodi yang boleh melindungi si manja dari jangkitan.

Dan bagi mendapat susu yang berkualiti, si ibu juga mesti memastikan dirinya mengambil diet yang seimbang disamping makanan-makanan tambahan yang dapat menggalakkan penghasilan susu juga memenuhi keperluan vitamin dan mineral untuk ibu (jika ibu kurang sihat dan cergas; kemuruduman susu akan berlaku).
Ada ke supplement yang dapat membantu penghasilan susu ni? Pasti soalan ini bermain diminda kan (sebab aku pun pernah bertanya soalan yang sama dulu). Jawapannya; MEMANG ADA! Nak tahu? Akan aku kongsikan di post yang akan datang ya…._______________________________________________________________________________

UNTUK INFO & ORDER : 

Suhaida Suhaimi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 866661
Email: suhaidasuhaimi@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 222 7015

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...